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General FAQs

Question | Why consent from Homebuyers is necessary ?

Response | Unitech has to apply to Noida Authority for Revised Layout Plan of
three major Projects in Noida:

(a) UGCC/ Sector 96-97-98 (primarily in order to plan the
balance undeveloped area);

(b)  Sector -113 (Noida was to allott 53.53 acres of land against
which it could hand over possession of only about 35 acres.
Group Housing Projects have been taken up in certain area
and the Original Plan showed the balance area as ‘To be
planned later”. Hence, it is important to plan the balance
area for development for new construction in order to
mobilise resources for completion of projects;

(¢)  Sector 117 — Noida was to allot about 71 acres of land against
which it could hand over possession of about 65 acres. The
original approved layout plan showed the balance area as
“Future Development”, which is planned to be used now
with additional Group Housing in order to mobilise resources
for completion of the projects in totality.

(ii) It is a mandatory requirement in terms of Section 5 (3) (A) of UP
Apartment Act 2010, that the application for any Revised Layout
Plan is to be accompnaied by Consent of 2/3™ of the Homebuyers.
Hence, it constitutes a legal requirement. Further, consent of
existing Homebuyeres is also necessary as per Noida authority
Letter No. 2828 dated 20.06.2022.

(iii) The existing homebuyers should not have any concern in giving
their consent to the proposed Revised Layout Plans as these plans
protect the existing homebuyers qua their interests in all respects —
(a) location of their project, (b) area of the Unit, (¢) common use
areas, (d) specifications and facilities kept intact as per the
Marketing Brochure and the builder-Buyer Agreements. There is no
change in the existing under-construction towers.

As a matter of fact, the new management has provided for some
additional facilities wherever feasible.

Q.2 Why two forms are getting signed ?

Response | Form-1 has been prescribed by the Noida Authority. However, it
does not mention the requirements of RERA. Hence, the 2nd
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Consent Form is also being provided and requested so that we do
not have to repeat this exercise if RERA also calls for such Consent
at a later stage. The 28d Form captures the true situation in greater
details.

Q.3

Do you propose the avail the Purchasable FAR ?

Response

No, at present there is no such proposal. In case the Noida authority
finds such a measure necessary in order to regularise the existing
construction, we may have to do so as per the directions of the
Authority.

Q.4

If Someone has applied for refund, is it necessary to
accord this consent ?

Response

Yes. As long as the refund is not approved by Hon’ble Supreme
court and the amount refunded in terms of such directions, one
remains a bona-fidle Homebuyer. Your Consent will help the
company to get the revised layout approved and move ahead for
start of construction. This Consent does not affect your right to
claim refund or possession in future in any manner.

Q.5

Why o4 Directors have resigned sighting the reason of
slow progress ?

Response

The media reports give a misleading impression and none from the
newspaper spoke to the management before publishing the report.
None of them have attributed such reasons for their resignations as
reported in the media. As a matter of fact, they have resigned citing
their personal reasons.

(Y.S. Malik)
Chairman & Managing Director
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